Slik løser vi onboarding – på andre siden av kloden

Onboarding er sjeldent en utfordring når man benytter seg av eksterne utviklingsteam i for eksempel Bangladesh. Så lenge man er godt forberedt på å jobbe remote, er mye gjort.

Å skulle onboarde et team i Norge, der alle velger å sitte på hjemmekontor, ville vi for noen år siden tenkt at var en utfordring.

En av de få positive effektene av pandemi-nedstengingen er derimot at vi nå vet at det er mulig. Og fungerer.

Det er en fordel for oss som skal onboarde bengalske team for norske selskaper.

For ja; det er vi som er ansvarlig for en vellykket onboarding. I tett samarbeid med deres prosjektledere og nøkkelpersoner. Vi har alt å tjene på at våre utviklere raskt er i gang med effektive arbeidsdager for dere.

For å sørge for en vellykket onboarding går vi gjennom følgende steg når du skal ha et nytt team på plass hos deg:

1. Vår prosjektansvarlige i Norge blir kjent med dere og hvordan dere jobber, gjerne i form av et fysisk besøk i deres lokaler

Selv om utviklingsteamet vi skaffer deg skal jobbe dedikert for dere, er vi opptatt av å hele tiden sørge for at våre utviklerkolleger er fornøyd og at du og resten av kollegene dine i Norge er fornøyd. Derfor sørger vi for at vi kjenner dere godt, slik at vi kan forberede våre bengalske kolleger på hva som venter dem hos dere.

I dette møtet går vi også gjennom:

  • alle tilganger utviklerne trenger hos dere

og får tilbake alle krav om:

  • software
  • maskinoppsett
  • sikkerhetsklareringer
  • databehandleravtaler

… samt andre ting som er nødvendig når teamet vårt setter i gang.

Rolin, Arif og Vanja på teambuilding-samling utenfor Dhaka.

2. Vi lager et spesialtilpasset onboarding-opplegg for ditt nye team, i tillegg til den generelle onboardingen vi gjennomfører for alle våre utviklingsteam

I de fleste tilfeller har vi en onboarding der en av våre ansatte i Norge reiser til Dhaka i Bangladesh og sitter fysisk sammen med det nye teamet.

Derfor er det viktig at vi i forrige steg har blitt godt kjent med dere, og at vi har forstått hva som er viktig for dere.

I tillegg til en spesialtilpasset onboarding for ditt selskap, har vi også for alle team en introduksjon og opplæring i hvordan man best jobber for norske selskaper og med norske kolleger.

Før neste steg sørger vi også for at det nye teamet ditt har signert nødvendige avtaler og deretter har rett oppsett på maskinene sine, tilgangene de trenger og er klare for oppgavene som venter.

Mirpur DOHS

Brainify Bangladesh sine kontorer ligger i bydelen Mirpur DOHS i Dhaka.
Foto: Afshana.diya, CC BY-SA 4.0

3. Dere blir involvert i onboardingen, gjerne i form av at det nye teamet tidlig blir en del av deres felles morgenmøter og at vi kan gjennomføre bli-kjent-samlinger digitalt eller fysisk

De aller beste onboardingene skjer selvsagt ved at man sitter fysisk sammen. Å få det bengalske teamet til Norge krever noen måneder med visumsøknader, og er vanskelig å få til med mindre man har planlagt dette i god tid før prosjektstart. Å ta med to eller tre av deres nøkkelpersoner til Dhaka, for å ha en onboarding der samtidig med prosjektstart, er derimot mye enklere å gjennomføre – samt faktisk ganske rimelig.

I de første månedene har prosjektet er våre norske prosjektansvarlige også jevnlig med på møter og sprintplanning dersom dere ønsker det.

Lederne i Brainify Bangladesh kjenner også alle prosjekter som det jobbes med, og har ukentlig samlinger med de ulike teamene, for å sørge for at det smiles i både Bangladesh og Norge.

Dersom du har spørsmål, bekymringer eller ønsker om endring, kan du når som helst ta kontakt med din kontaktperson i Norge eller ha direktekontakt med lederne i Brainify Bangladesh.

Ledergruppen i Brainify. F.v. Rio (CEO Bangladesh), Johannes (CEO Norge), Rolin (økonomi), Yaseer (rekruttering), Vanja (salg) og Steve (office manager, Bangladesh).

Hva koster en onboarding i Brainify?

En onboardingsprosess i Brainify koster ingenting utover månedsprisen du betaler for hver enkelt utvikler.

Skal du tas med til Bangladesh, eller om vi skal ta med utviklingsteam til Norge, betaler du derimot for reisekostnader, kost og losji.

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Én tanke om “Slik løser vi onboarding – på andre siden av kloden”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: