Daglige lederes mest stilte spørsmål om offshoring

I møte med kunder hører jeg ofte de samme spørsmålene. Derfor tenker jeg å runde av året med å svare på noen av punktene vi ofte snakker om: Nemlig daglige leder og tech leads største bekymringer for å ha et utviklingsteam på den andre siden av jorda.

«Hvordan kan du sikre høy kvalitet i utviklingsarbeidet?»

Alle vi ansetter i Bangladesh har et høyt utdanningsnivå og snakker ofte bedre engelsk enn deg og meg. Derfor er det også ekstra gøy når vi drar dit for å gjennomføre jobbintervjuer med dem. Vi håndplukker ikke bare de beste, men også de vi får en god match med. Akkurat som vi ville gjort i det kalde nord.

Etter vi har funnet de vi mener er best match for deg, introduserer vi utviklerne for deg – basert på kodespråk, -erfaring og personlig match. Etter introduksjonen kan du som kunde gi dem arbeidstester, for å se om de leverer etter ditt behov. Blir du ikke fornøyd, presenterer vi nye kandidater. Denne prosessen er selvfølgelig gratis og koster ikke deg noe. (hint hint)

«Vi må ha folk on sight»

Mennesker har alltid jobbet sammen i grupper. Derfor er det ikke så uvanlig at det oppleves det å ha en del av gruppen jobbende fra et annet kontinent, som å miste kontrollen litt. Heldigvis har vi mennesker utviklet oss betydelig på dette punktet. Blant annet har Covid lært oss hvor utrolig mye vi kan utrette fra et hjemmekontor og uten å sitte i samme rom.

Med gode rutiner møtes man ofte digitalt. Avstanden oppleves mindre jo mer tid man jobber sammen. Det er også mulig for de bengalske kollegene dine å komme til Norge. For eksempel i noen uker i en innledende periode for teambygging og arbeid. Eller hvorfor ikke ta turen til Dhaka? Vi ordner med alt det praktiske, uansett hvem som reiser hvor.

Her er jeg i Dhaka sammen med deler av gjengen i Brainify Bangladesh.

«Det blir for stor kulturforskjell»

På samme måte som jeg som svenske opplever en kulturell forskjell i Norge, er det selvsagt en kulturforskjell mellom Norge og Bangladesh. Vi kan ikke lyve om det. Men denne forskjellen kan derimot ofte være en styrke: En kilde til innovasjon. Om det har min dyktige manager skrevet et innlegg om her.

Av egen erfaring vet jeg også at ved hjelp av gode rutiner, som standups og høyhastighetsinternett, tar det ikke mange ukene før din bengalske kollega begynner å føle seg som en av resten av gjengen.

Jeg tror du vil bli overrasket over hvor mange hverdagslige ting ved småbarnslivet, fritid og FIFA-VM vi faktisk har til felles.

Hva jeg ønsker meg til jul?

Dersom jeg kunne ønske meg én ting til jul (bortsett fra barn bruker juletreet som Leos Lekland), så er det at flere daglige ledere og tech leads tør få ut fingeren og få noen bengalske kolleger i 2023.

Sett også av 13. januar for et frokostseminar der du kan få svar på de spørsmålene du måtte ha.

Forfatter: Vanja Hillerström

Forretningsutvikler i Brainify som jobber for å skaffe deg ditt eksterne utviklingsteam. 10 års erfaring med å skape digital utvikling fra mediebransjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: