«Ja, vi trenger flere utviklere!»

Vår forretningsutvikler Vanja snakker med mange CTOer og teamledere i løpet av en uke. De aller fleste kommer med utsagnet i tittelen: «Ja, vi trenger flere seniorutviklere! Nå!»

Jeg har vært så heldig å få være ansatt som UX-designer i to ulike IT-konsulentselskaper før jeg startet Brainify. I både Comperio (nå Uptime) og Skalar var jeg omgitt av dritflinke seniorutviklere, som har gitt meg en sjelden respekt for hva en god utvikler er: Kodere som ser prosjektene langt utover kodene – og som involverer seg i brukeropplevelsen, forretningssiden og bærekraften av det man produserer.

Når vi nå ansetter i Bangladesh og intervjuer mange titalls utviklere i måneden, treffer nok disse utviklerne på den høye lista som mine tidligere norske utviklerkolleger har lagt. Jeg forventer at en seniorutvikler i Bangladesh har samme interesse for å forstå helheten, og samme «social skills» som forbildene i Comperio og Skalar har vist meg at man kan finne. (Dere vet hvem dere er)

Og vi finner dem. De er der. Tidligere denne uken fikk vi 51 søkere på en stillingsutlysning i løpet av få timer (og denne uka intervjuer vi minst åtte av dem i Dhaka). Relevante søkere, med mange års erfaring. Og bøtta vi rekrutterer fra føles innimellom bunnløs. I bunken av disse søkerne sorterer vi ut utviklere som vi møter på digitale jobbintervjuer og fysiske jobbintervjuer i kontorene våre i Dhaka. 

De vi intervjuer er ofte overrasket over intervjuformen vår – fordi vi er uformelle, snakker om forretningsmodeller, det store bildet, deres posisjon i et team og hva de gjør på fritida … nettopp fordi det er dette som gir verdien vi er ute etter: At de klarer være en lagspiller, tenke både arkitektur og bygg, har evnen til å fleipe og å stille spørsmål. Selvsagt i tillegg til å være rå på .net, Java, Javascript, EPiServer eller Python. Den siste og meget viktige delen avdekker vi i kodeprøver, oppgaver et cetera i neste runde. 

Stiller ikke utvikleren nysgjerrige spørsmål om hva vi skal utvikle i teamet, eller hvorfor det som skal kodes gjør brukernes liv hakket enklere, kan de kode så fine kodestrenger de bare vil. Men mange års erfaring med dotnet er ikke nok alene. 

Hvor mye betaler du for å rekruttere hvert nye utviklingsteam i dag?

Hos mine forrige arbeidsgivere har vi brukt store summer på å rekruttere nye, dyktige seniorutviklere. Er du i bransjen vet du hvilke avskrekkende sekssifra summer vi snakker om for å rekruttere én enkelt utvikler. 

Så når Vanja hører «Vi trenger flere utviklere», kan hun med sitt store smil og klingende svorsk love at:

«Det kan vi løse for dig! Vi hittar dessa dødsflinke utviklerne du trenger. Og rekrutteringen är kostnadsfri!»

Ja, hu ljuger ikke, selv om man sku tro det. 

Bestiller du et utviklingsteam hos oss tar vi ikke betalt en krone før du har et team i gang for deg. Og finner vi ikke utviklerne til teamet du ønsker deg er det vi som har gjort en for dårlig jobb. 

Og siden vi er trygg på at det ikke skjer; har vi denne klassiske no-cure-no-pay. 

Det er dermed ganske risikofritt å ta den telefonen til Vanja: 406 03 014

Så skal vi skaffe deg flere utviklere, vi. 
Sånne flinke seniorer. 

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: