Slik får du effektive React.js-utviklere 

Erfarne React.js- og generelt javascript/frontend-utviklere er vanskelig å skaffe i Norge. Via Brainify Bangladesh finner vi derimot alle de flinke React-folkene du trenger.

Vi i Brainify har hatt stillingsutlysninger ute i det norske markedet flere ganger de siste årene, blant annet for å finne dyktige React-utviklere. Selv om vi får flere gode søkere, er de fleste enten rett fra skolebenken eller har et lønnskrav jeg sliter med å rettferdiggjøre ovenfor styret mitt. 

En norsk senior frontendutvikler, eller helst fullstack med javascripterfaring, kan egentlig velge nøyaktig den jobben hen vil. Og det er en tøff konkurranse om den kompetansen som finnes. 

Heldigvis har vi gode alternativer med dyktige senior fullstackutviklere med javascripterfaring i Bangladesh. Våre kolleger i Bangladesh koder vel så bra (og kanskje bedre?) enn en norsk utvikler, og har kanskje i tillegg erfaring fra prosjekter langt utover bare Norge og Bangladesh. 

Den eneste forskjellen er at:

  • De ikke snakker norsk
  • Mens den norske utvikleren har hjemmekontor tre dager i uka, har din bengalske utviklerkollega «hjemmekontor» hver dag
  • De er rimeligere enn norske utviklere
  • Du kan leie dem inn, fremfor å ansette
  • Du slipper finne/rekruttere dem selv
Kolleger snakker om React.js
Gode Brainify-kolleger i samtale i Dhaka. Mest sannsynlig om React.js.

Men: Hvordan får du effektive React.js-kolleger? Enten de sitter i Bergen eller Dhaka?

1. Lag åpne oppgaver

«Jobber du med utviklere i India må du gi helt spesifikke oppgaver! Ikke gi dem rom for å tenke selv.»

Helt seriøst: Jeg har hørt denne setningen mange ganger.

Har du leid inn et slikt team, må du bare riste det av deg med en eneste gang. Ingenting godt kommer ut av å «ha roboter på jobb». 

Utviklerne dine har utdannet seg til utviklere fordi de vil skape gode løsninger. Løsninger som fungerer, som er smidige og raske. Og som er den beste løsningen. 

Det gjelder både en norsk, en indisk og ikke minst en bengalsk utvikler.

Å gi dem en IKEA-manual og en umbraconøkkel er en kortsiktig løsning, som på sikt gir en utbrent kollega som raskt finner seg noe annet å drive med.

Gi utvikleren din en forståelse av hvilken kundehistorie du skal løse. Og involver dem i å finne den beste veien til mål. En utvikler forstår like godt som en prosjektleder at vi har en deadline og et budsjett. Det er en del av å tenke selv.

2. Involvér utvikleren så tidlig som mulig

Sørg for å involvere utvikleren tidlig. En frontendutvikler, med passion for løsninger som er gode å bruke, har mest sannsynlig mange flere triks i ermet enn en designer eller en prosjektleder.

La UX-eren og utvikleren jobbe tett! Kanskje finnes det gode biblioteker og verktøykasser man kan benytte seg av og spare ukesvis med designjobb? Kanskje kan man animere, visualisere eller presentere ting på helt andre måter enn en UI-designer tenker at er et alternativ.

Jobber du med et remote team? Grip muligheten og finn gode visualiseringsverktøy på videochat, så designeren og utvikleren kan diskutere og tegne på samme digitale tavle. Og gjør det enkelt å dele skjermbilder og gode eksempler. I feks Jira. 

I Norge jobber vi hjemmefra 2-3 dager i uka. Ditt nye utviklerteam i Bangladesh er på videokonferanse de 2 siste dagene i uken også.

3. Snakk engelsk!

Holder du på norsk som arbeids- og utviklingsspråk har du skrenket inn fiskedammen din betraktelig. Om du i tillegg krever at de skal sitte i samme by som deg går du glipp av store muligheter.

Norge er en liten del av verden og å kun forholde seg til norsktalende utviklere er en dyr strategi. Så skift over til engelsk som i det minste dokumentasjonsspråk på GitHub i dag. Og bruk GitHub. Og Jira. På engelsk.

Les også: Slik lykkes du med outsourcing

Å snakke og skrive engelsk ligger lett tilgjengelig for de fleste av oss. Og det tar ikke mange uker før det føles helt naturlig og du forstår at om du leter litt etter ord, så gjør det bare at du tenker enda litt bedre over formuleringene og hva du egentlig sier.

Jo før du forbereder teamet ditt på at de er internasjonale, jo før kan vi begynne å få inn ikke-norske utviklere og designere i teamet ditt.

Og det er her gullet ligger! Tre bengalske utviklere til prisen av én norsk.
Tenk for en fart du kan få!

La oss ta en kaffe og snakkes mer om hvilken ende du kan begynne i.

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: