Derfor har vi Pride-logo i juni

Hver juni feires Gay Pride Month, kanskje mest synlig ved at alle vi bedriftseiere får sosiale medie-ansvarlig til å skifte ut profilbildet vårt med et regnbuefarget. Men hva betyr det egentlig i praksis at heier på Gay Pride?

Gay Pride

Først, la meg presisere to ting, som er greit å ha presisert:

  1. Jeg er klar over at ‘gay’ ikke er dekkende lenger. Men det er nå en gang Gay Pride det heter, selv om vi feirer og heier frem alle typer skeiv kjærlighet og mangfold.
  2. Jeg vet du som kjenner meg kjenner min humor og mest sannsynlig har hørt meg tulle med det aller meste. Også det som involverer LHBT. Bare sånn at du vet at jeg vet at du tenker tanken. Jeg kommer tilbake til det litt lenger ned her.

I praksis:

Hva betyr det at Brainify markerer seg som noen som feirer Pride?

For oss betyr det først og fremst at standpunktet er satt internt og i møte med kundene våre. Vi elsker mangfold, og vi synes diskriminering og måter å se ned på andre er verdt å peke på som noe vi vil ha oss frabedt. Seksualiteten din, livsstilen din eller stilen din for den del, skal ikke hindre deg i å jobbe hos oss eller med oss.

Vi sier gjerne også at vi synes bombing av barn er dumt. At korrupsjon er barnslig. Og at diskriminering av kvinner er SÅ 1950. Men i dag handler det om skeiv stolthet.

Tabuer

Religion, politikk og seksualitet er kanskje ikke det mest vanlige å snakke om i lunsjen – på noen arbeidsplass. Heller ikke på vår. Likevel liker jeg å sende signalet at vi anerkjenner at folk er forskjellig og at det er stas at vi har ulikheter.

Og så har vi jo kule kunder som jobber med deler av emnene, med for eksempel Juvente som jobber friheten til å være den du er – eller Redd Barna eller IKO og Acta, som jo har religion, politikk og menneskerettigheter på agendaen sin. Og at det dermed en del av arbeidsdagen vår.

Pride! Love is love.

Min «upassende» humor

Da vi ansatte to personer nå i våres sa den innleide organisasjonspsykologen (som hjalp oss å forstå at disse var de rette for oss) følgende:

«Jeg tror vi skal la dere bli kjent med Johannes’ egentlige meninger før han begynner å vitse.»

Da lo jeg lenge.
Men jeg ser poenget.

Jeg tuller med absolutt alt, og koser meg egentlig litt for mye med en pinlig stillhet. Men faren (og moren, ref. #Radioresepsjonen) kan jo da være at man blir misoppfattet som rasist fordi man, på tross av at man har stor respekt sin bengalske kollega, spøker med Id for eksempel.

Mine ansatte vet (insh Allah) hvor opptatt jeg har vært og er av både utviklingsbistand, menneskerettigheter og innvandringsinkludering. Og vi beviser heldigvis hver dag at vi ikke er rasister, antisemittister, kjønnsdiskriminerende eller trangsynte – ved å i praksis inkludere og godta alle typer ansatte og alle typer kunder.

Den store forskjellen er å spøke for å inkludere og få andre til å le, versus å bruke skjellsord eller bruke ord som er sagt med onde hensikter.

Skal vi være enige om at …?

Vi er alle enige om at å være døv, homo eller mongo er dårlige ord på en funksjonsnedsettelse, en legning og en genetisk tilstand – og ikke at du er teit, at du ikke liker øl eller at du er klønete.

Og viktigst: Vi er alle enige om at hvem du forelsker deg i … virkelig er your business. Men vi prøver bruke the voice of our business til å gjøre det enda enklere å holde det slik.

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: