Hvorfor digger vi podkast?

Av og til passer det ikke å høre Dagsnytt18 klokken 18. Og dessuten vil vi kanskje heller høre et foredrag om Flaggermus.

De siste årene har det kommet mange vellagede, interessante podkaster på det norske markedet, alt fra storproduksjoner fra VGog NRKtil mindre, hjemmelagede innspillinger. Og selv om nordmenn ennå ligger noen etapper bak svenskene når det kommer til podkast-konsum, ser det ut til at vi gradvis er i ferd med å oppdage de enorme mulighetene som finnes i dette mediet.

Podkaster (for deg som ikke vet det) et lyd- eller videoprogram som kringkastes, men som er bærbart,slik at du kan ha det med deg på telefonen, pc-en, mac-en eller iPaden og lytte til når du vil.

Her er noen av grunnene til at vi i Brainify digger podkast:

1

Lyttefrihet

Med podkast kan vi høre akkurat det innholdet vi vil.Vi behøver ikke å vente på at en eller annen radio-kanal skal velge å sende det. Vi søker opp det vi er interessert i. Enkelt og greit.

2

Fleksibilitet

Vi kan lytte til podkast akkurat når vi vil og hvor vi vil. Når vi sitter på t-banen på vei til jobb. Når vi ikke får sove. Når vi skrubber badekaret. Vi kan sette podkasten på pause når vi vil det, spole tilbake eller spole fremover. Vi behøver ikke å høre Dagsnytt18 klokken 18.00. Vi bestemmer helt selv!

3

Personlig

Podkast er personlig.Og det er også fint å huske på for deg som lager podkast; folk lytter på en helt annen måte og mye mer konsentrert enn de gjør til for eksempel bilradioen. 90 prosent av podkastlytting foregår med headset. Det vil si at lytteren ikke blir forstyrret av alle mulige andre lyder. De lytter til det som blir sagt. Og det liker vi!

4

På farta

Podkast kan kombineres med andre gjøremål. Prøvd å lese avisen mens du jogger? Eller se på tv mens du renser takrenna? Nettop! Derfor digger vi podkast.

Her er noen av våre podkast-favoritter: 

Pétur IMG_0045

This American Life
 Planet money 
Alt du sier er feil, Espen

0-1Johannes

Radioresepsjonen
Giæver & Joffen
Sånn er du

Bjørn 0-2

Dan Carlin´s Hardcore history
Mafia 
Konspirasjonspodden

 

Ikke mist digger vi podkast fordi det er kjempeenkelt å bruke. Og å lage! Har du spørsmål om podkastproduksjon? Ta gjerne kontakt med oss! 


 

Forfatter: Bjørn

Senior tekstforfatter og prosjektleder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: