Det er en grunn til at vi maser om skya

I gamledager var vi fortapt om vi var så uheldige å ha Macen på service i noen dager. I dag er fravær av en Mac bare en liten hump i veien – og ingen grunn til å ta en avspaseringsdag – takket være skylagring.

Skya. Foto: Dominik Schröder

På fredag skulle jeg egentlig ikke jobbe, fordi jeg skulle være hjemme og ordne til en barnebursdag og prøve å ta litt vinterferie. Slik ble det jo selvsagt ikke – da jeg torsdag ettermiddag avtalte et arbeidsmøte med markedssjefen i Sherpa neste morgen.

På vei ut døra fredag morgen innså jeg at Macen min lå i den andre bilen – og dermed var med kona på jobb. Et lite øyeblikk fikk jeg minipanikk og tenkte at «det var den arbeidsdagen» – før jeg kom på at jeg jo er forberedt på slikt, og lever et hardwareuavhengig liv.

Volvo on the road. Zac Ong/Unsplash.

I Brainify er det slik at ethvert forbaska nytt skyverktøy skal testet og brukes til enhver tid. For en som snart blir 40 kan det være smått frustrerende å lære seg et nytt verktøy hver uke. Likevel er det en fornuftig medisin å lære seg å svelge. Det betyr nemlig at vi velger bedre og bedre løsninger i skyen.

Brainify sin hverdag er derfor Google Drive (fillagring samt Googles variant av Office-pakken) og Google Mail (e-post) samt nettleservarianter eller skyabonnementer for så godt som alle programvarer vi bruker (Adobe, Keynote, Balsamiq, Zeplin osv). I tillegg har vi regnskap, fakturasystem og timelister i Tripletex, arbeidsplanlegging i Harvest og bruker Waffle og GitHub til prosjektstyring og versjonskontroll. For å nevne noe.

Les også:
Slik kan du finne ut hvem som besøker nettsiden din til gitte tidspunkt

På vei til markedssjefen svingte jeg innom kontoret og tok med en annen Mac jeg bruker for videokonferanser. Denne er selvsagt satt opp mot de samme skytjenestene og har dermed nøyaktig de samme filene jeg har på hovedmaskina mi.
Hadde jeg trengt å bruke Photoshop kunne jeg installert dette på den andre maskinen, og brukt skyabonnementet Creative Cloud.

Arbeidsmøte ble gjennomført – stort sett mouth-to-mouth og med noen skisser på baksiden av en konvolutt. Men e-post, Slack og dokumentet for å minne meg på hva jeg presenterte til kunde X for to uker siden var tilgjengelig med fire tastetrykk. Den fysiske Macen min lå i et baksete i Sørum.

I gamledager hadde jeg hatt en god unnskyldning. I 2018 må man ha bedre unnskyldninger enn en glemt maskin for en fridag i vinterferien.

Klikk på lenkene i avsnittene over for å lese mer om tjeneste vi bruker for å være unnskyldningsfrie.

18268359_10155139103510915_4127296813737635427_n.jpg
Etter ønske fra leserne publiserer jeg i tillegg et bilde av kona og meg – her oppe i skya.

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

4 kommentarer om “Det er en grunn til at vi maser om skya”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: