Instagram + Facebook = Sant

Hvordan kobler du sammen Instagram-kontoen med Facebook-siden din?

Vil du benytte deg av Instagrams muligheter for markedsføring? Det finnes mange enkle grep du kan ta, men det kan være vanskelig å vite hvilken ende å begynne i.

Her er min lille guide for å komme i gang med sømløs deling på tvers av sosiale medier, brukerkontoer, sider og personer.

Instagram + Facebook = Sant

Har du bestemt deg for å begynne å bruke Instagram kan du utnytte muligheten, og samtidig få mer innhold på Facebook-siden. Det gjør du ved å koble sammen din Instagram- og Facebook-page.

I dette eksempelet kobler vi Instagram til Facebook, men utførelsen er den samme, enten du vil koble Instagram til Twitter, Flickr, Tumblr eller andre medier.

Så hvor begynner vi? 

 1. Åpne Instagram
 2. Trykker på kameraikonet nederst på skjermen og opprett en Instagram-post på vanlig måte med eller uten filter og bildebehandling.
 3. Snekre sammen ditt mesterverk, med en fengende bildetekst, hashtags, tagg alle personene som er med i bildet og velg location for hvor bildet er tatt.
 4. I seksjonen under får du flere alternativer for deling på Facebook, Twitter, Tumblr og Flickr. Velg “Facebook”.
 5. Instagram vil nå åpne Facebook i nettleseren og be deg om godkjenning til å logge inn med Facebook, slik at Instagram kan motta brukerens offentlige profil.fil_000
 6. Klikk “Fortsett som *Brukernavn*». Det er viktig at profilen du velger har admin-rettigheter for Facebook-siden du ønsker å publisere til.
 7. Nå skal vi velge publikum for Instagram-innleggene som skal deles på Facebook. Her velger man hvilken gruppe man foretrekker, og dersom målet er å nå ut til et størst mulig publikum velger man “Offentlig”.
 8. Trykk “OK”.
 9. Om du ønsker å dele innleggene på en annen Facebook-side, altså ikke din egen profil, hvor du er administrator, kan du velge å poste her i stedet for din egen tidslinje. Dette gjøres enkelt ved å:
  • Trykk deg inn på din Instagram profil
  • Trykk på tannhjulet i øvre høyre hjørne.
  • Bla ned til “Sammenkoblede kontoer”
  • fil_001Trykk på “Facebook”, du kommer nå inn på en ny side med alternativet “Del på:” (Her er Facebook- tidslinjen satt som standard).
  • Trykk “Del på”.fil_002
  • Nå vil du få presentert de sidene du er administrator på og kan velge fritt hvilken av disse du ønsker å dele på. Huk av ved å trykke på ønsket “side”.fil_003
  • Trykk tilbake i øvre venstre hjørne. Nå vil du se at siden du ønsker å dele innlegg på har erstattet feltet der det for tre steg siden sto “Tidslinjen”.
  • Nå kan du trykke på huset nederst til venstre for å navigere tilbake til din instagramfeed.
 10. Du har nå koblet sammen Instagram og Facebook og er klar for å dele Instagram-innleggene dine i begge sosiale medier ved et enkelt trykk.
 11. Trykk “Del”.
 12. Supert, du vil nå få et mye større publikum, og har mye større mulighet til å øke antall “Følgere”.

Administrere innstillinger for sammenkoblede brukerkontoer:

 1. Gå inn på din profilside i Instagram.
 2. Trykk på “Tannhjul-ikonet” i øvre høyre hjørne.
 3. Bla deg ned til Innstillinger og “Sammenkoblede kontoer”
 4. Her kan man administrere hvilke sosiale medier man ønsker tilgang til gjennom Instagram-appen.

 

Flere brukerkontoer? Er ikke det tungvint da?

Du har kanskje flere brukerkontoer du ønsker å administrere på Instagram? Vrient, tungvint og slitsomt vil du kanskje si? Tvert imot. Instagram har utviklet en løsning som gjør det vannvittig enkelt å switche mellom brukerkontoer og legge ut innlegg så ofte man ønsker.

Slik gjør du:

 1. Gå inn på din profilside, og trykk på tannhjulet i øvre høyre hjørnet.Fil_005_tannhjul.png
 2. Bla helt ned til du ser “Legg til brukerkonto”
 3. Skriv inn kontoinformasjon til brukeren du skal administrere i tillegg til din personlige bruker eller logge inn på brukeren ved hjelp av Facebook.fil_004
 4. Trykk “Logg inn”
 5. Du vil nå være logget inn som den nyeste brukerkontoen du har lagt til.
 6. I headeren på toppen ser du hvilken bruker du administrerer med en liten nedtrekks-pil til høyre for brukernavnet.Fil_005_.png
 7. For å switche mellom profiler trykker du enkelt på brukernavnet med nedtrekks-pilen, og du kan velge hvilken profil du ønsker å benytte til enhver tid. (Samt mulighet til å legge til enda flere brukerkontoer.)
 8. Simple as that. Go nuts med nye innlegg!

 

Lykke til!

Forfatter: Kristoffer

Interaksjonsdesigner hos Brainify. Elitesyklist på Asker CK Elite på fritiden.

Én tanke om “Instagram + Facebook = Sant”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: