Sashas top 5 #1: De 5 beste nyhetssidene

Tusenvis av nettsteder slåss om å vinne vår oppmerksomhet på internett. I 2016 bør en nyhetsside ikke bare lage nyheter slik vi kjenner dem, men også ha annet engasjerende innhold, som vil hjelpe å beholde brukerne.

I serien Sashas top 5 kårer Brainify sin UI-designer nettets fem beste brukeropplevelser i ulike kategorier. I dette blogginnlegget, som er den første i en serie av mange (forhåpentligvis), ser Sasha nærmere på nettsider som best gir oss nyheter.


Med en så lett tilgjengelighet på Facebook Live Videos, Instagram, Snapchat Stories, osv., har vanlige artikler kombinert med noen bilder sluttet å være den gøyeste og letteste måten å få informasjon på, og mange brukere begynner derfor å prioritere de mer moderne fortellemåtene.

img-social

Sosiale nettverk legger ubeskrivelig mye tid i automatiserte feed’er, som ikke bare handler om vennene dine, men også opplyser alle hendelser rundt i verden. For eksempel, ved å bla gjennom min Facebook, flyr de største nyhetene inn i øyene mine på en helt naturlig måte uten at jeg en gang tenker over det. Det kan være direkte video fra en hendelse, et humoristisk nyhetsbilde, YouTube video, og egentlig alle andre mulige fortellemåter som er tilpasset vår bruk av teknologi.

Derfor er listen min over nettets fem beste nyhetssider tenkt utover de tradisjonelle nyhetsavissidene … og inkluderer også alle som klarer å tilpasse innholdet sitt til farten av “det moderne toget”.


5. The Verge

img-verge

The Verge er en nettavis om teknologi, som skaper fantastisk bra videoinnhold på lik linje med artikler. De lager kunnskapsrike videoer i ulike kategorier, fra nyhetsoppdateringer og reviews, helt til dokumentarer om konkrete tema. I tillegg har The Verge et høyt nivå på diskusjoner i kommentarene til nesten hver artikkel og video, som også er en viktig del av opplevelsen.


4. Reddit

img-reddit

Reddit er mer av et nettsamfunn (community) enn en nyhetsside, men likevel er det en av plassene jeg får mest nyheter fra.  For sine brukere er Reddit kjent for å ta nettsamfunnet veldig seriøst og bruker derfor mye tid på å lage og velge det beste innholdet fra hele internettet.

Subreddits

Nettsiden er delt opp i mange undersider (subreddits) om ulike tema, lagd av selve brukerne. Noen av mine subreddits er: Norge, Marvel Cinematic Universe, Global Offensive og Space. Hver av dem er en unik plass med tusenvis av folk med felles interesser samlet sammen, som reflekter over de største nyhetene og saker om temaet.

img-subbreddits
Hver subreddit er en familie med sin personlig stil.

Ask Me Anything

En annen ting man kan finne på Reddit er noe som heter “Ask Me Anything”. På denne subreddit’en svarer en hovedperson på spørsmål fra andre brukere.
Det kan være alt fra mennesker som har erfaring som astronaut og som svarer på spørsmål om jobben sin, en stjerne fra Hollywood som deler fra eget liv, eller også USAs egen president. Sistnevnte var tilfellet i 2012 da Barack Obama svarte på hundrevis av spørsmål om alt fra episoder i eget liv, og til politiske tilnærminger til ulike tema. Dette ble nødvendigvis ikke diskutert på dagsaktuelle nyheter. 

screen-shot-2016-09-30-at-16-40-02
23,613 kommentarer bare på en AMA. Og der finnes tusenvis av dem.

 


3. TJournal.ru

screen-shot-2016-09-30-at-16-55-28

TJournal er en russisk media-portal (som de kaller det i Russland) med nyheter om ulike temaer, som også utvikler roboter for analysering av media og sosiale nettverk. Det som er spesielt med dem, er at i tillegg til faste redaktører har også leserne mulighet til å sende inn nyheter, artikler og etterforskninger.

TJournal sine etterforskninger/oppsummeringer er en stor grunn til hvorfor de er med på denne listen. For eksempel; Den 27. september fikk presidentdebatten i USA veldig stor oppmerksomhet rundt om i verden og TJournal  skrev da en stor oppsummering av den aktuelle debatten.  Denne oppsummeringen skilte seg ut i forhold til det andre medier beskrev av den samme debatten.

Samling av synsvinkler

Forskjellen var at TJournal ikke bare hadde tekst, bilder og videoer, men også en samling av beste tweets og diskusjoner fra folk rundt hele USA. Denne måten ligner på Snapchat sine Stories, fordi dette fører til input og vinklinger     fra  mange flere enn journalistens synsvinkel.

screen-shot-2016-09-30-at-16-56-02

screen-shot-2016-09-30-at-16-56-41


2. Snapchat Live Stories

edc-live

Live Stories til Snapchat er en sammenslåing av bilder og videoer av en hendelse fra tusenvis av folk som er samlet der som hendelsen skjer. La oss ta en musikkfestival som eksempel for å få en bedre forståelse på hvor utrolig denne fortellemåten er. Den vanlige måten media har opplyst slike hendelser på de siste årene består av intervjuer med artister, bilder av publikumet og oversiktlige videoer av feiringen.

snap-geofilters-new

Mens med Live Stories får vi muligheten til å ikke bare se festivalen fra PC-skjermen, men også kunne oppleve ting i første person. Hva som skjer backstage, stemningen midt i publikumet og til og med se hvordan det er å være en artist. Dette gjør hver hendelse veldig personlig og stor for hver enkel seer.


1. Facebook

screen-shot-2016-09-30-at-10-52-52

Facebook tar uten tvil førsteplassen. De har gjort og gjør en fantastisk jobb med å utvikle en unik platform, som gir avisene mulighet til å lage engasjerende innhold og snakke med sine lesere gjennom direkte videoer og kommentarer. Nye funksjoner som fungerer over snittet godt for nyheter er Facebook Instant Articles og Live Videos — to verktøy for formidling av informasjon på en enkel måte.

Instant Articles

Instant Articles (https://instantarticles.fb.com) lar deg lese artikler med videoer, animasjoner og andre interaktive ting rett på appen, som i følge Facebook sin statistikk, gjør det mye mer engasjerende for lesere.

4-video-2

Live Videos

Facebook Live Videos er et annet verktøy som gjør opplysningen av hendelser mye mer personlig og interessant. I stedet for å bare snakke og vise lesere et romskip, kan avisen ta lesere inn i romskipet og la dem utforske det selv. Litt gøyere enn å lese tekst, ikke sant?

facebook-video-lead-1024x683-2

 


17 – 19 – 24 – 36

Dagens teknologi utvikles i syk fart og med nye løsninger kommer det ofte nye måter å dele historier på. Jeg er sikker på at Augmented Reality (utvidet virkelighet) kommer til å spille en viktig rolle i utviklingen av nye fortellemåter, som vil ligne mest mulig på vårt virkelige liv. Se for deg telefonsamtaler der du ser samtalepartneren (Star Wars, Iron Man) for å få en bedre forståelse på hvilket potensial AG har. Dermed vil nyhetssidene, som ikke klarer å holde temptoet til moderne teknologi, til slutt tape.


 

Ha en fin uke! Og, ikke glem å følge Sasha på Instagram

Forfatter: Sasha

Sasha er UI-designer i Brainify og har til tross for sin unge alder flere års erfaring med avansert design for web og mobilapper, samt opptil flere AppStore-hits. Sasha er også en backpacker, elsker moderne arkitektur, personlige løsninger og å bli kjent med nye mennesker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: