7 grunner til at du bør elske Ruby on Rails

Det er likegyldig hvilket kodespråk en utvikler velger, tenker du kanskje? Så lenge det ser bra ut og fungerer som det skal; hvorfor skal du bry deg om det er .NET, PHP, Java eller Ruby som ligger bak der og durer? Nå skal du høre.

A team wisely selecting Ruby on Rails!

Kodespråket Ruby ble lansert av Yukihiro Matsumoto i 1995. Rammeverket Rails ble utviklet av den danske programmereren David Heinemeier Hansson i 2004. Siden den gang har det vært brukt og brukes av de aller største nettstedene du vet om, som eksempelvis AirBnB, Hulu og Nabobil.

Når vi ikke skal lage en enkel blogg (da ofte kunden foretrekker WordPress) ender vi i 9 av 10 tilfeller på Ruby. Det er det 7 grunner til. 7 grunner, som i høyeste grad også påvirker deg som kunde:


1

Det er enkelt!

Rails forenkler de rutinejobbene som alltid kreves når vi lager webapplikasjoner. Med Ruby ligger det masse «ferdige» og forhåndsproduserte legoklosser vi kan bruke når vi skal lage feks Visa-betaling eller et kommentarfelt.


2

Det går kjapt

Rails gjør at utviklingstiden går ned, som gjør at det går raskt å snu seg rundt teknisk og lage ny funksjonalitet eller endre eksisterende funksjonalitet når man ser endringer i markedet.

Velger vi Ruby kan vi dermed senke tiden fra du ber om VISA-betalingen til du har den.


3

Du sparer penger

Kjapp utvikling = billig utvikling. Fordi du betaler per utviklingstime, uansett hvor du handler. Samtidig slipper du lisensavgifter (ref pkt 5).


4

Du får blidere utviklere

Ruby ble laget for å maksimere «developer-happyness». Det betyr rett og slett bare at det er et fantastisk språk for utviklere som ønsker å få ting gjort. Og slipper vi utviklere å stange hodet i veggen, får du bedre produkter ut i andre enden.


5

Vi snakker open-source her

Rails, og mesteparten av de byggeklossene som finnes i Ruby, er fullstendig gratis. Det samme er operativsystemet som Rails kjører på, nemlig Linux. Det betyr at det å velge Rails ikke involverer noen som helst lisensutgifter. At det er open source betyr også at det hele tiden finnes et enormt fellesskap av utviklere og designere som jobber med å forbedre rammeverket. Sosialisme, rett og slett.


6

Det er fleksibelt

Å legge til ny funksjonalitet, modeller, sider eller gjøre endringer på eksisterende funksjonalitet er utrolig kjapt og enkelt. De ulike legoklossene passer med hverandre, uansett hvordan de bygges i kombinasjon med hverandre.


7

Du kan når som helst bytte ut Brainify ;-)

Om du leier inn en utvikler til Rails-prosjektet ditt som allerede kan rammeverket kreves det praktisk talt ingen tid for å sette utvikleren inn i prosjektet. Om utvikleren ikke kan rammeverket fra før, finnes det heldigvis tusenvis av gratis ressurser i tillegg til rammeverkets offisielle guider, som bidrar til å gjøre det enkelt å sette seg inn i.

Vi har mange erfaringer med utviklere som aldri har rørt Ruby, men som etter tre dager forstår greia og koder så legoklossene gløder.


Dermed:

Bruker du en konsulent som har valgt seg Rails får du mer for pengene, slipper å binde deg til én leverandør, slipper lisenser, kan forvente kort utviklingstid … og får blide utviklere med mestringsfølelse.

Vil du vite mer? Kontakt oss for et møte

Kilde: http://line25.com/articles/7-reasons-why-you-should-choose-ruby-on-rails

Forfatter: Gunnar

Seniorutvikler i Brainify. Har jobbet med tjenester som Dagbladet Mobil, Dagbladet+, DBTV, Dagbladet Meninger, Brakar.no, Xvision Field Activity Planner, Greenpeace TissueGuide for iPhone og iPad, NewGame, Pressfire, DB Livestudio, ViGlemmerIkke.no, Radioresepsjonens Drops- og Pastilltest for iPhone/iPad og Android, JRFM 93.7, Harbour Air iPhone app, Lensway iPhone app.

Én tanke om “7 grunner til at du bør elske Ruby on Rails”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: