Derfor måtte vi ansette to designere

1. september blir vi fem personer i Brainify. Vi klarte ikke ansette kun én av de 30 designerne som ville jobbe hos oss. Det måtte bli to. Her er grunnen. 

Jelly Beans (I ulike farger og typer, liksom – fordi bare en type blir så kjedelig i lengden. Aaah! Snakker i bilder.)

Da jeg for noen år siden jobbet i Comperio forstod jeg plutselig hvor spennende ulike to designere kan være. Jeg forstod også at to designere som ser på verden med ulike øyne, sammen er et killer team.

Interaksjonsdesigner Kristoffer og UI-designer Sasha har to ulike tilnærminger til design. En interaksjonsdesigner analyserer, intervjuer brukere, forstår, tegner konseptskisser (eller wireframes), brukertester og forbedrer.

En UI-designer, eller en brukergrensesnitt-designer på norsk, klarer å få en røff skisse over i et moderne design – og lever for å følge med på designtrender.

UI-designer Sasha Dvoretskyi

UI-designer Sasha

designer ting som jeg selv kunne ønske jeg klarte å designe – og jeg ser frem til å bli utfordret og forbedret av å ha ansatt 20-åringen.

I tillegg er han en eventyrlysten, verdensvant og morsom fyr, som jeg vet mange av våre kunder vil trives med å ha på kontoret. Sasha flyttet fra Ukraina til Norge som 15-åring, snakker flytende Florø-dialekt, tenker nytt og stort, og har allerede rukket å være en del av flere AppStore-hits.

Interaksjonsdesigner Kristoffer Westgaard

Interaksjonsdesigner Kristoffer

er en systematisk og intelligent designer jeg ser frem til å ha med meg i workshoper og brukerintervjuer utover høsten. Tross sine unge 23 år har han en bachelor på samvittigheten, og har en hjerne og personlighet som jeg vet vil slå godt an i designprosesser hos kundene våre.

Kristoffer er også elitesyklist for Asker CK og er blant Norges beste ryttere. Han er utholdende og har et vinnerinstinkt, på både sykkelsetet og i jobbsammenheng.

Et variert team

Skjermbilde 2016-08-11 kl. 14.27.12
Roselinde Torres, daglig leder i BCG og foredragsholder.

I Ted Talk’en What it takes to be a great leader snakker Roselinde Torres om, blant annet, at de beste lederne er de som både har ansatte og et nettverk av ulike type mennesker – mennesker som ikke ligner seg selv. Klarer jeg å sette sammen et team av ulikt kjønn, med ulik bakgrunn, alder, kultur og sørge for at vi som jobber sammen har sett verden utenfor Norges grense, vet jeg at det gjør oss dyktigere og vil gjøre oss til et mye mer spennende selskap å jobbe med.

I Brainify er vi nå enn så lenge kun medlemmer av ett kjønn … Likevel har vi fem ulike bakgrunner, ulik utdannelse, snakker ulike språk og har ulike interesser.

Så …

… når vi kombiner Sasha og Kristoffer, eller en av dem med en av oss andre, skal jeg love at vi får en killer-combo, fordi vi har et litt ulikt syn på verden – men et felles syn på at verden har godt av å bli mer digital.

Vi måtte bare ansette to designere, fremfor kun én, fordi Sasha og Kristoffer var så gode i hver sin retning.

Be om et møte, så kan vi finne ut hvilket team av ulike mennesker som passer best hos deg.

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Én tanke om “Derfor måtte vi ansette to designere”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: