Derfor koster en Huawei P8 Lite 2000 kroner

Hva er erfaringene etter 75 dager med en Huawei-telefon? Hvorfor koster en Huawei P8 Lite bare 2000 kroner?

Dette er en oppfølger til blogginnlegget; Den vanskelige veien fra iPhone til Android

Etter 75 dager med en positiv innstilling, forsøk på å se Huaweien fra sin beste side og testing av ulike måter å få mindre av de irriterende tingene er det på tide å gi seg mens leken er god.

P8’en har vært nær ved å gå i både vegger og grøfter flere ganger, spesielt to ganger som jeg trengte karthjelp der og da, mens GPSen ikke helt hadde lyst til å fungere, og trodde jeg var 100 meter unna der jeg egentlig stod.

Android vs iOS, 1-1

Android er ikke problemet. Mitt første møte med operativsystemet Android har egentlig vært veldig positivt. Der ser jeg flere fordeler som ikke iOS har, for eksempel om du ønsker å tilpasse utseende på telefonen på en annen måte enn standardmåten. Skulle jeg satt opp en telefon til en fersk 7-åring eller 77-åring skal du ikke se bort fra at jeg hadde valgt en android.

Problemet med Huawei P8 Lite er at den er underspec’et. Og jeg kan skylde meg sjøl. For 2000 kroner fikk jeg akkurat det jeg fortjente. En telefon som har litt for lite av alt som koster penger.

Baksiden av en Huawei P8 Lite Hvit
Om det var utsiden som telte hadde Huaweien vært helt topp

4 ting jeg liker best med Huawei P8 Lite

 • Utseende! Den er utrolig fin å se på og digg å holde i hånda
 • Muligheten for å tilpasse hjemskjermen, med f.eks WordPress-plugin, Kalenderfeed, etc
 • Batterisparefunksjonen som trår inn når du har 10% batteri, og som gir deg en ringetelefon i 1 1/2 time til
 • Swype-funksjonen som lar meg swipe over tastaturet for å skrive ord.
  Den kommer jeg til å savne! (Funksjonen heter faktisk Swype.)

5 ting jeg liker minst med en Huawei P8 Lite

 • Kameraet, som tar skikkelig dårlige bilder
 • Tastaturet som krasjer om jeg skulle komme til å ha Netflix eller Snapchat «på» i bakgrunnen
 • Den gjennomgående tregheten i hvert eneste lille swipe
 • At jeg ikke kan få pushvarsler på alle apper (f.eks. Facebook) uten at jeg forstår hvorfor
 • GPSen som ikke fungerer skikkelig, og som har ødelagt noen Runkeeper-joggeturer

Her er en liten smakebit av hvordan det føles å bruke P8. Dette er filmet på en god dag.

Hva nå?

I øyeblikket Apple lanserte iPhone SE visste jeg at Huawei-slaget var tapt. Jeg ønsket meg en iPhone 6 i iPhone 5-størrelse … og fikk det.

Og telefonen er selvsagt i Rose Gold … så den matcher det rosa pleddet mitt mens jeg drikker den laktosefrie chai latten min.

iphone_se

Hva er din favorittelefon?

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

5 kommentarer om “Derfor koster en Huawei P8 Lite 2000 kroner”

 1. Jeg gikk fra iPhone til Samsung S5 i fjor sommer, og er igrunn bare fornøyd. Jeg opplevde det som befriende å få alle mulighetene Android byr på, og i og med at maskinvaren var dyrere enn din antar jeg at jeg er spart for noen av de problemene du trekker frem også. Kameraet tar minst like fine bilder som iphonen.

  Noen problemer er det, og jeg kjenner igjen dette med manglende pushvarsler, for eksempel. For min del er også Samsung S5 litt i største laget, jeg rekker ikke hele skjermen med én hånd, og må iblant fikle til med den andre hånden. I tillegg kan man ikke skru på lommelykta fra låseskjermen, men må låse opp og finne et eget ikon. Men jeg synes fordelene helt klart veier opp for ulempene. (Og ulemper var det jo en del av på iPhone også.) Noen av de viktigste fordelene med Samsungen synes jeg er plass til minnekort – jeg har fått 64gb ekstra lagringsplass for 500kr, istedet for 3-4000kr eller hva det nå er Apple krever for det samme. Jeg kan også, i teorien, bytte minnekort hvis jeg vil. I tillegg liker jeg at jeg har tilgang til filsystemet, sånn at jeg kan legge over og organisere bilder, lydbøker, musikk og alt annet på min egen måte – og jeg kan også plugge telefonen i macen og (via et eget program, dog) få den opp som en ekstern disk, som gjør det enkelt å flytte ting både til og fra den. Jeg er også stor fan av swype-tastaturet, som du også nevner. Også tilpasningene av hjemskjermen liker jeg godt, med widgeter, direkteikon for å ringe enkeltpersoner, kalender og den type ting. Hurtigmenyen, som dukker opp når man sveiper ned fra toppen av skjermen (som tilsvarer den på bunnen av skjermen på iphone, om jeg husker rett) synes jeg også funker bedre på android – blant annet ved at man ved å holde inne på wifi-symbolet kommer til wifi-menyen i innstillingene, og slipper å bla seg frem i innstillings-appen. Åh, og enda en ting jeg liker med android: At den skiller mellom apper du har installert og apper du har på hjemskjermen. På den måten kan jeg ha hverdagsappene lett tilgjengelig på hjemskjermen, og apper jeg bruker en sjelden gang iblant i den fullstendige programlista. Så slipper jeg at de klutrer til hjemskjermen. (Så regner jeg med iphone vil svare med at jeg kunne lagt de appene i en egen mappe, og det kunne jeg jo forsåvidt, ja.)

  Alt i alt: veldig fornøyd med overgangen, og jeg har ingen planer om å gå tilbake :)

  Likt av 1 person

  1. Som sagt er nok ikke Android problemet her, men at jeg prøvde meg på en 2000-kroners Huawei :-)
   Men jeg føler ikke det finnes gode Samsung-telefoner i iPhone 5 str. Eller gjør det det?

   Liker

   1. Neimen om jeg vet :) Jeg kjøpte basert på specs, og da var det S5 som virket å gi mest for pengene. Ser at S3, feks, er mindre, men den er jo da også eldre og teknisk sett svakere.

    Liker

   2. @Eivind: Virker som om Apple nærmest er alene om å ha 4″ kombinert med sterk motor :-)
    Nærmeste jeg kom i farten var Sony Xperia Z1 Compact … Og ikke så gira på Walkman-telefon. #fordommer

    Liker

 2. Jeg fikk Galaxy S6 Edge gjennom jobben i august i fjor.
  Jeg var fornøyd i begynnelsen for jeg så at egentlig er det ikke så stor forskjell på ios og android, det er bare litt flere tilpasningsmuligheter på litt mer utilgjengelige menysteder enn ios.

  Men etter hvert merket jeg at samsungen var tregere enn 5S-en jeg hadde gått fra – og det var skuffende av flaggskipmodellen til Samsung.

  Kameraet var tregere på avtrekkeren, responsen generelt …

  Så enden på visa er at jeg nå har bestilt 5SE, siden jeg har gitt vekk 5S-en….

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: