Derfor er Facebook-siden din viktigere enn nettsiden

Hvorfor mener jeg Facebook-siden din er viktigere enn nettsiden din? Og hva har en billig pølsebod med dette å gjøre?

Creative Commons 3.0 Wikipedia / RhinoMind

I gamledager, det vil si – for ti år siden, tenkte vi at nettsiden vår var navet i kommunikasjonen. Det er godt vi har lagt fortiden bak oss.

Tenk deg at du skal åpne en liten kiosk. Du skal kanskje selge vanlige kioskvarer, men også verdens beste pølser, som du importerer fra Nord-Italia. Pølser håndstappet av verdens flinkeste pølsemakere. Du vet at pølsene kommer til å slå an, bare du får opp denne kiosken.

Kiosken setter du opp i nordmarka. Hvor det ikke er en sjel. Tomta var så godt som gratis, og sønnen til en kompis av deg fikset kiosken. Snekret og ordnet, la inn strøm (som stort sett funker), vannet renner i springen og alt ser ganske nais ut. Den fineste kiosken i hele nord-marka. Problemet er bare at det ikke er en kjeft til å spise pølsene der. Samme hvor gode de er.

Null problem, tenker du. Jeg står jo i telefonkatalogen, har delt ut flyers og annonserer litt. En annonse i avisa her, og en plakat utenfor ungdomsklubben der. Så kommer det noen folk etterhvert. Og pølsene er selvsagt godt likt.

Bare synd det er så frrrøktelig vanskelig å få folk opp i nordmarka. Kun de som aktivt oppsøker deg via pølse-sidene i telefonkatalogen finner veien.

En dag er det markedsdag i Karl Johan, og du er smart nok til å ta med deg en tralle med pølsene dine (resten av kioskvarene lar du ligge) og stiller deg i et hjørne på Egertorget. Du har tjukt med trafikk, og på et blunk er alle pølsene borte.

Så rart? Klarte du å selge masse pølser uten en fancy kiosk på din egen tomt?
Var det lurt å heller bevege seg dit kundene dine var, fremfor å bruke tid og penger på å skape ditt helt eget et sted ingen vet om?

Hva representerer pølsene i ditt tilfelle? Og hvor mye tid bruker du på kiosken i nordmarka?

Jeg sier ikke at Facebook er alles markedsdag i Karl Johan, men kommer du deg i riktig sosiale-medie-gate, fremfor å stole på at å stå i telefonkatalogen (Google) og en bannerannonser på en nettavis gjør jobben, kan det godt hende pølsene dine får bein å gå på.

Skal vi snakke litt om pølsestrategien din, da?

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Én tanke om “Derfor er Facebook-siden din viktigere enn nettsiden”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: