Slik og derfor lagde vi Brainify.no på 2 timer

Hvorfor skal du bruke timesvis på en enkel nettside … når du på to timer kan lage noe som gjør nytten?

Brainify.no

På tidligere arbeidsplasser har vi brukt mye tid på egne nettsider. Der, som i Brainify, er ikke nettsidene en direkte salgskanal, men ofte et ledd «for å skape trygghet» i kjøpsprosessen. En potensiell kunde skal ta en titt på nettsiden for å huske oss fra sist vi møttes, eller for å ta en titt på ting vi har laget.

Det er lett å la seg friste til å lage noe fullstendig skreddersydd når vi lover ‘digitale superkrefter’ – og bruke egne nettsider for å vise hva vi virkelig er go’ for. Den fristelsen klarer vi heldigvis å motstå.

Vi skal ikke bruke tid på en nettside, men vi har en strategi for hvordan vi kan fortelle om prosjektene våre. Mer om det nedover i innlegget.

Det som er viktig med en så enkel nettside som Brainify.no er å vise hvem, hva, hvor … så får resten komme etterhvert. Det vil si:

 • Hvem er vi?
 • Hva gjør vi, for hvilke kunder?
 • Hvor holder vi til og hvordan kommer du i kontakt med oss?

Klarer du forklare dette, samt lage nettsider som fungerer på alle flater og som blir funnet av Google … er du klar.

Å lage enkle nettsider kan likevel være komplisert. Selv da jeg designet en «one-pager» med et enkelt design og lot erfarne Gunnar programmere dette, så vi at det stjal verdifull tid å både kode og teste på ulike nettlesere. I tillegg ble ting som tagging for Google lett å glemme eller å overse, når vi skulle være så effektive.

I romjula bestemte jeg meg derfor for å ta en test med Webflow, som nærmest er som InDesign for nettsider – om du har vært borti InDesign. Med Webflow kan du ved hjelp av click-and-drag designe fine, responsive nettsider – som ut av boksen har med seg all funksjon du trenger for fullgode nettsider av størrelsen vi trengte. Her er en video som forklarer litt mer:

I løpet av under 2 timer hadde jeg laget nye Brainify.no som var pene, enkle, fungerte på alle flater og som «ble likt» av både Google og Facebook.

Det finnes også andre alternativer til Webflow, som f.eks SquareSpace. Hvilken av disse du velger å bruke, er egentlig hipp som happ.

Det kanskje mest tidsbesparende med disse løsningene, er at de har funksjonalitet som Google-tagging, delemuligheter og kontaktskjemaer ferdig og klart til bruk. Når dét kanskje tilsvarer 10–20 timer av et lite nettsidebudsjett, kan det være lurt å tenke annerledes.

I Brainify har vi likevel innimellom behov for å vise mer enn trynene, eposten vår og logoen til kundene våre. Derfor har vi denne bloggen, samt kontoer i sosial medier som gjør nytten. Bloggen ligger som Webflow på en «hosted» løsning, hvor vi slipper å bruke tid på kodene, og der jeg som designer med enkle grep kan få designet i samme familie som resten av Brainify-designet.

Det er ikke teknologien som er viktig når du skal lage en nettside, men at du har tenkt gjennom hvorfor du skal ha en nettside i det hele tatt – og dermed bruker riktig mengde krefter på det. 

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

4 kommentarer om “Slik og derfor lagde vi Brainify.no på 2 timer”

 1. Hei!

  Intressant å se at dere fronter Webflow. Har gjort min egen side selv på Webflow i høst. La nok en hel del mer enn to timer, men bra verktøy. Testet Webydo først, men syntes Webflow virket mer stabilt på responsivedelen. Men er litt kronglete med Portfoliodelen, litt for «manuelt» å legge opp jobbene. Skulle ville hatt et enklere opplastingssystem. Så jeg funderer på å gjøre en portfolio med Adobes nye Adobe Portfolio, som også synker alle jobber opp mot Behance… Men ikke helt gunstig at man sprer seg på mange plattformer.

  Synd at dere er så opptatt, helt til april…! Vi skulle kunne opprettet et nærmere samarbeide. ?

  mrtn

  Liker

 2. Vi har et godt nettverk og gode samarbeidspartnere, så skal ikke se bort fra at vi klarer å løse flere oppgaver før april :-)

  Har du prøvd å bruke CMS-funksjonen til webflow? Da blir ikke portfolio-jobben så manuell lenger :-)

  Liker

  1. Oj..! Nei, det har jeg ikke. Trodde CMSet var mer for å la kundene få tilgang til å oppdatere deler av siden.
   Jeg gjør jo ikke så veldig mye med web, men har iblant bruk for hjelp med hjemmesider (fremst WordPress), jeg hører av meg om det dukker opp noe passende! :-)

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: