25. september arrangerte konsulenthuset Overhuset Überfehst 2015. På hvilken måte mener jeg at gamification hjalp dem å få nok påmeldte?
Konsulenthuset Overhuset er en samling av ti selskaper med tilsammen 220 ansatte. Mange av de ansatte i disse selskapene vet derimot såvidt at de er en del av noe større.
Våren 2015 satt jeg i et møte med Overhuset og fikk spørsmål om å lage design for en invitasjon og et påmeldingsskjema for en firmafest for alle selskapets ansatte. Målet var å la alle de 220 bli litt bedre kjent og å øke merkekjennskapen til Overhuset. De hadde ikke noe navn på arrangementet, men hadde bestilt et rebusløpskonsept fra Urban Race, booket Månefisken og et 80-tallsband.
Hva skulle vi gjøre? Hvordan skulle vi få 220 travle konsulenter til å melde seg på et sosialt arrangement – med kolleger de ikke anså som kolleger?
Ved å spille på nysgjerrighet og gamification (spillteknikker).
Konseptet vi valgte kan kalles weird mystikk. Navnet Überfehst er ikke annet enn en merkelig måte å skrive Over(huset)fest, og bildene som ble benyttet var gjennomgående litt usmaklige og mystiske – uten at de sa noe om hva som skulle skje.
Første papirinvitasjon, sendt hjem i posten med påtrykt særtrykk på utsiden av konvolutten fikk få påmeldte. Kun rundt 5% var påmeldt som et resultat av denne. Mest sannsynlig fordi veien fra en papirinvitasjon til nettleseren er for lang.
Etter to uker sendte vi ut den første epostinvitasjonen – kun som en påminnelse på papirinvitasjonen. Den inneholdt akkurat samme info og hadde akkurat likt design. Og vips, så hadde 15% meldt seg på.
Og så startet spillet.
I ukene som fulgte sendte vi ut eposter som dette:
Fortsatt visste ingen noe om hva som skulle skje … og likevel hadde vi i løpet av noen uker 90 påmeldte. Dvs over 40%.
Kun ved hjelp av å trigge konkurranseinnstinktet og å sette firmaene opp mot hverandre, med oppfordring om å å med seg kollegene sine.
Vi skiftet på å sende ut eposter til de som hadde meldt seg på, de de som ikke hadde meldt seg på, og alle sammen – slik at vi kunne tilpasse ordlyden.
Epostene inneholdt aldri noe mer informasjon om datoen, at det var fest og at det var viktig å bli med.
Hele tiden var det derimot en tydelig Overhuset-logo og røde elementer, som er Overhuset-fargen.
De siste ukene før arrangementet hadde vi ca 150 påmeldte, nesten utelukkende på grunn av disse epostene. Da sendte vi ut diverse små teasere, med blant annet gif’er som viste kolleger som hadde det gøy, sort of … for å … justere forventningene.
Da festen, jeg mener fehsten, gikk av stabelen var hele nesten 75% av konsulentene påmeldt.
Überfehst startet på Scotsman og gikk som et rebusløp, med konsulenter delt i lag på tvers av selskapene, gjennom hele Oslo. Sluttmålet for rebusen og starten på festen var Månefisken på Sagene, som var pyntet opp med elementer fra invitasjonen, ballonger, fotovegg og ikke minst; flammeslukere, dj og 80-talls hardrockere.
Dessverre hadde vi endel frafall på grunn av høstferien som startet samme dag, men de som møtte opp vil aldri kunne klare å glemme Overhuset-brandet og Überfehsten. Forhåpentligvis tenker de nå på flammeslukere og transer hver gang de ser Overhuset-logoen.
Etter fehsten gjennomførte vi også spørreundersøkelser som blant annet viste følgende:
Her er noen bilder fra Überfehst 2015



















