App vs nettside?

Hva skal du velge? App eller nettside? Eller en kombinasjon?

Daniel Chow på webbdagarna 2015

De siste årene har jeg flere ganger hørt spørsmålet «bør jeg lage en app eller en nettside»? Jeg elsker når noen, med et  forenklet  og  tabloid syn på verden, gir oss et bastant  svar.

Hvordan velger vi om du skal ha en mobilapp eller en responsive nettside? Før var dette et teknisk spørsmål. Da handlet det om hvilken funksjonalitet som fantes i en mobilapp som ikke fantes på en nettside, som for eksempel integrasjon mot mobilkameraet eller GPS. Nå er dette blitt et strategisk spørsmål, mente Daniel Chow på Webbdagarna i våres, fordi funksjonalitet som kameraintegrasjon også finnes for responsive nettsider.

Chow er leder av Digital Strategy hos Softronic AB, og har utviklet Mobil Strategi Matrisen som han presenterte på webdagene Stockholm. En superenkel måte å finne svaret på:

Skjermbilde 2015-10-12 kl. 19.54.08

Still deg selv to spørsmål:

  1. Hvordan finner publikum deg? Oppsøker de deg eller skal du oppsøke dem? Vil kundene dine gå via AppStore eller vil de gå via Google i nettleseren for å finne deg?
    Svarer du AppStore havner du øverst på distribusjon. Svarer du nettleseren havner du nederst.
  2. Når det kommer til funksjonaliteten du skal ha. Snakker vi «pull» eller «push»? Skal jeg få informasjon (pull) eller skal jeg gi/sende informasjon (push)?
    Svarer du pull havner du til venstre på funksjonalitet, svarer du push havner du til høyre.

På følgende modell kan du se om du skal lage en App eller en nettside. Eller en kombinasjon, med hovedkanalen satt først.:

Skjermbilde 2015-10-12 kl. 20.03.25

Her ser du Chows presentasjon:

Dette innlegget er skrevet på bakgrunn av Daniel Chows innlegg på webbdagarna 2015.

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Én tanke om “App vs nettside?”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: