7 apper jeg klarer meg fint uten, men som jeg aldri vil fjerne fra mobilen

Det er mange mobilapper vi kan klare oss uten, men her er syv av dem jeg aldri ville fjernet fra hjem-skjermen min; av ulike grunner.

Det er mange mobilapper vi kan klare oss uten, men her er 7 av dem jeg aldri ville fjernet fra hjem-skjermen min; av ulike grunner. Leser du hele innlegget får du også se hvilke 7 apper jeg faktisk ikke kan klare meg uten.


yoYo

For å begynne med det dummeste av det dumme; appen som kun kan gjøre én ting: Å sende «yo!» til kontaktene dine. Jeg har aldri følt behov for å sende et «yo» til noen av vennene mine, men plutselig har jeg muligheten. Så når jeg først har den er Yo-appen så pen og rar at jeg ikke har hjerte til å slette den. Og så har jeg jo alltids muligheten til å sende «yo» til kontaktene mine – sånn tilfelle.
Se Yo i AppStore


yoTocomail

Da 7-åringen min ville sende meldinger til venninna si i Kongsberg ble Tocomail løsningen. Det er ikke en nødvendighet: Ingen 7-åring  ha sin egen epostadresse. Men; når Tocomail gir meg muligheten til å styre hvem hun kan sende epost til og få epost fra, gjør det det så mye enklere å sette henne i gang i den digitale verden. Dermed han hun sin egen gmail-adresse, som jeg føler meg trygg på. Får hun epost fra noen jeg ikke har lagt inn i godkjent-listen hennes, eller prøver hun å sende en post til en gutt i klassen jeg ikke har godkjent (ah!), får jeg en epost om å godkjenne eller skyte ned kommunikasjonsforsøket.
Se Tocomail i AppStore


yoPS Express

Jeg  ikke Photoshoppe alle bilder jeg legger ut av meg selv … men PS Express gir meg muligheten. PS Express er Adobes geniale bilderedigering i miniformat, der jeg raskt kan klippe og lime, fargeredigere bilder, gjøre dem skarpere, fjerne kviser og legge til blåere himmel. Akkurat slik som må til for en norsk sommer som den vi har hatt i 2015.
Innse din forfengelighet og last ned PS Express fra AppStore


yoSkype Qik

For en stund tilbake testet noen av mine kolleger og jeg Skype Qik, som en slags «Snap Chat i fellesskap». Del videoer akkurat nå, til alle i gruppa. Morsomt, litt slitsomt, men jeg fikk et nytt innblikk i livet til mine kolleger så lenge det varte.

Jeg har ikke hjerte til å slette appen – selv om jeg ikke bruker den. Bare sånn tilfelle jeg får lyst til å prøve en runde til.

Se Skype Qik i AppStore


tocahouse
Toca House

Svenske Bonniers Toca Boca er helt geniale på å lage fengende mobilspill til barn, og har (som jeg lærte på Webbdagarna) brukertestet alt de har laget på drøssevis av unger. Mine unger sitter klistret og kan stryke, vaske, støvsuge, henge opp bilder og henge opp klær i timesvis. Dette er den eneste av appene i listen min som koster penger, men den er verdt hver eneste svenske krone! Så kanskje jeg får uttelling med unger som gjerne tar oppvasken om noen år.
Se Toca House i AppStore


yo2048

Denne tidstyven av et spill angrer jeg egentlig på at jeg lastet ned – men jeg nekter å slette den. Én liten feil sender deg tilbake til start og ukesvis med jobbing forsvinner ned i et dystert, mørkt vakuum. Spillet er like enkelt som den jevne FrPer: Dytt linjene mot hverandre for å doble like tall. 4ere, 16 og 256 er greit nok. Men å få to ruter med 2048, som igjen dobler seg til 4096 … er ikke gjort i en fei ;-)
Om du tør: Last ned 2048 fra AppStore


yoOLO

Og så desserten til slutt: Det vakre, enkle spillet OLO, som man må være minst to personer (og gjerne fire) for å spille. OLO er iPhonens Shuffleboard, og er ypperlig til å fylle 3 minutters pauser på fly eller i en hytte uten dekning. Det beste av alt: Den tvinger meg til å se opp fra telefonen og finne noen å fylle de 3 minuttene med.

Om du har unger eller ikke, last ned OLO i AppStore.


Og de 7 appene jeg faktisk aldri ville klart meg uten

  • FavorittAppeneSlack, som enkelt lar meg kommunisere med kollegene mine, når som helst
  • Easypark, så jeg aldri mer trenger å se på en parkeringsautomat
  • Postens Sporingsapp, som forteller meg hvor pakkene mine er til enhver tid
  • Wunderlist, som sørger for at jeg handler det kona ser mangler
  • IMDb, som gjør at jeg kan snakke om film mer enn 2 minutter
  • RunKeeper, som har æren for at jeg er 15 kg mindre enn for to år siden
  • Messenger, som har tatt over for all SMS

Hva er dine favorittmobilapper? :-)

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: