Bachelor i Alloc

Jeg bygger hus. I den forbindelse surfer jeg mye etter gulv, vinduer, møbler, kjøkken og bad. Noen bransjer er flinke på nett; for eksempel kjøkkenleverandørene. Andre har en lang vei til mål; f.eks. gulv-bransjen.

Jeg bygger hus. I den forbindelse surfer jeg mye etter gulv, vinduer, møbler, kjøkken og bad. Noen bransjer er flinke på nett; for eksempel kjøkkenleverandørene. Andre har en lang vei til mål; f.eks. gulv-bransjen.

En av de store frustrasjonene i husbyggesurfingen min til nå er Alloc.no, som jeg besøkte for å finne bambus-laminat. Men det jeg fant er noe jeg ikke føler er laget for «meg som kunde».

alloc_frontpage

Når jeg klikker meg inn på «gulv» får jeg en dansk salgstekst, og et bilde av det jeg føler er en strand i Danmark. Gulvene er langt unna. Faktisk er det kun 5% av siden som gir meg muligheter til å komme videre:

alloc_menu

Og de fem prosentene av siden er fullstendig gresk. Her må jeg ta bachelor i Alloc før jeg kan komme meg videre.

Hvor finner jeg laminat? Hva er «Alloc Prestige»? Og hva er brukerhistorien?

«Som en kunde på jakt etter nytt laminatgulv vil jeg lære mer av historien til Alloc»?
Eller kanskje heller; «Som webmaster i Alloc må jeg få lagt ut noe om gulv før jeg tar helg»?

Jeg er bare glad at IKEA ikke gjør som dette. Tenk om deres forside fortalte om historien til IKEA, og venstresiden listet opp Vejmon, Hemnes, Sultan, Vikare og Kura?
Pes …

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: