Brukervennlig design på Rema

I går skulle jeg kjøpe krydder på butikken. Vanligvis tar det timesvis. I går brukte jeg 3 sekunder … takket være en smart designer.

Hvordan kan vi gjøre nettsidene våre enklere å bruke for kundene våre? Ved å prøve å sette oss inn i hvordan de tenker, og hvilke utfordringer de har når de bruker løsningen vår.

I går var jeg en tur på Rema for å kjøpe blant annet oregano og pizzakrydder. Vanligvis bruker jeg en to til tre timer foran krydderhyllen for å finne det bortgjemte oreganoglasset (gjerne akkurat på det stedet jeg allerede har stirret i en evighet). Men i går fant jeg begge glassene på et par sekunder.

Hvorfor? Fordi designeren som hadde laget Toros krydderglass hadde vært lur nok til ikke kun å lage et pent design, men et design som løser akkurat utfordringen med å finne frem i hyllen: brukervennlig design istedenfor kunst, altså.

Dette er hvordan hyllen så ut:

krydderhyllen på Rema Sørumsand

Alle krydderne har krydderets forbokstav i stor størrelse midt på glasset. Og siden de ansatte på min lokale Rema-butikk hadde vett nok til å sette glassene i alfabetisk rekkefølge, fant jeg oreganoen og pizzakrydderet mitt på no-time.

Fornøyd med å ha hatt en brukervennlig opplevelse i butikken, betalte jeg varene og gikk ut i Toyotaen min. Og der, i førersetet, i et forsøk på å velge neste sang på CD-spilleren, innså jeg at ikke alle designere tenker på hvordan det er å bruke designet deres:

toyota CD-spiller

Hvilken knapp trykker du på for å skifte til neste sang?

Gjør nettsidene din enklere å bruke for kundene dine! Prøv å sette deg inn i hvordan de tenker, og hvilke utfordringer de har når de bruker løsningene dine …

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

4 kommentarer om “Brukervennlig design på Rema”

      1. Jeg må si meg enig med Øyvind på denne. Track^ virker mer logisk i hodet mitt :) Men jeg skjønner frustrasjonen. Track med pil høyre eller venstre hadde løst problemet :)

        Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: