Nå skal vi redesigne veiskiltene!

Alt for mange designere ivrer etter å «finne opp hjulet på nytt» når de skal lage design for nettsider. Det blir som at Lillestrøm skulle designe egne veiskilt – for å skille seg fra resten av Norges byer.

Hva tror du det står her? :-) Det hadde du neppe gjettet om en kunstnerisk designer hadde følt at dette skulle vært blått og firkantet – for å skille seg ut.

Alt for mange designere ivrer etter å «finne opp hjulet på nytt» når de skal lage design for nettsider. Det blir som at Lillestrøm skulle designe egne veiskilt – for å skille seg fra resten av Norges byer.

Det er en grunn til at veiskiltene rundt oss er like alle sammen. Og det er en grunn til at du finner nærmest identiske skilt rundt omkring i verden. Det er tegn og symboler vi er vant til å følge for å finne frem.

Det er mye det det handler om på nettet også. Det finnes flere måter å lage en fresh nettside på, og det finne gode måter å lage spennende brukeropplevelser på. Men «skiltene» våre på internett må også få være i fred. De er vi vant til å følge, som at jeg kan klikke på logoen for å komme hjem, at lenkene er tydelig merket (med foreksempel en blåfarge og underline), at internsøket er oppe til høyre, at stier for filer i søkeresultater er grønne, og så videre …

Ikke la deg herse med av «kunsterne» som skal lage en fænsi nettside du ikke trenger. Finn ut hva brukerne dine (forhåpentligvis) kommer til siden din for, og gi dem det på lekre, effektive måter.

Så det så.

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: