Blir det FourSquare, nå?

Jeg har tidligere skrevet om lokasjonsbaserte sosiale sider med mobilapplikasjon, hvor jeg vurderte Gowalla opp mot FourSquare. Konklusjonen min da var at jeg endte på Gowalla på grunn av brukergrensesnittet (hvordan det så ut og føltes å bruke) … Nå derimot.

Jeg har brukt Gowalla siden august 2010, men går nå mer og mer over til FourSquare. Grunnen til dét, er rett og slett av FourSquare i større grad gir meg tips om omgivelsene, og enklere muligheter for premiering for innsjekking.

For eksempel vil en innsjekking på Xing Lo via FourSquare gi meg klare tips om hvilken lunsjrett som anbefales, mens jeg ved å sjekke inn via Gowalla må lete meg frem til dette via andres kommentarer ved innsjekking. Jeg ser også at flere og flere bedrifter i Oslo begynner å premiere innsjekking via FourSquare – ved for eksempel å gi gratis kaffe på kafeer ved innsjekking, eller at du får en gratis kalender ved å sjekke inn hos Netlife Research. Kanskje dette er mulig med Gowalla også, men jeg har ikke klart å finne gode måter å løse det på.

I USA er FourSquare betraktelig større enn Gowalla, med 7 millioner mot 1 million brukere, men i Norge er Gowalla iallefall mer omtalt enn konkurrenten. Klare brukertall klarer jeg ikke oppdrive.

Men, ja ..: Gowalla er fortsatt størst i Norge, men jeg tror mulighetene i FourSquare vil sette dem i ledelsen i løpet av noen måneder.

Legg meg til på FourSqare!

Les mitt forrige Gowalla vs FourSquare-innlegg

Les om FourSquares McDonalds-kampanje

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: