Oppgaveløsning fremfor tekniske systemer

16. januar går jeg fra et reklameverden, hvor man nesten tenker for lite teknisk, og over i en IT-verden, hvor mye av hverdagen dreier seg om ulike tekniske systemer og løsninger. I min nye rolle blir det derfor viktigere enn noen gang å tenke strategisk, overordnet og på brukeren – og ikke forsvinne inn i den tekniske verden for tidlig.

Comperios logo16. januar begynner jeg i min nye jobb i Comperio, hvor jeg blir Konseptutvikler og Seniordesigner (eller noe sånt). Jeg går fra et reklameverden, hvor man nesten tenker for lite teknisk, og over i en IT-verden, hvor mye av hverdagen dreier seg om ulike tekniske systemer og løsninger.

Før jul var jeg noen dager på kurs i Microsoft SharePoint, som er ett av verktøyene Comperio bruker til løsningene sine, for å forstå mer av verden jeg skal inn i. Jeg skal (heldigvis) ikke jobbe som utvikler selv, men forstår viktigheten av å ha en forståelse for de tekniske systemene som fort kan ende med å brukes på løsningene som leveres.

Nå, i Comperio, blir det derfor viktigere enn noen gang å tenke strategisk, overordnet og på brukeren – og ikke forsvinne inn i den tekniske verden for tidlig. I reklameverden tenker man fort «kanal» for tidlig og på webprosjekter tenker man fort «publiseringsløsning» for tidlig. Men det er ikke tekniske løsninger eller EN kanal brukerne vil ha: De vil «løse oppgaven sin». Og gir vi brukerne det de faktisk er på jakt etter, og ikke alt annet, tror jeg vi ender opp med bedre resultater til slutt – uansett hvilken bransje vi snakker om.

Jeg gleder meg til å få være med å lage gode (søke)løsninger – i alle variasjoner og fasonger. Men helst fordi det faktisk kan løse et problem, eller forbedre kundens produkt …

Godt nytt år!

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Én tanke om “Oppgaveløsning fremfor tekniske systemer”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: