Innholdsstrategi case: Innovasjon Norge og Telenor.no

Jeg tror jeg skal være så tabloid som å si at konklusjonen fra begge casene er at alle som jobber med nettsider må snu helt om på måten man tenker webstruktur og webprosess på. Modellen begge casene hadde brukt for redesign og omstrukturering av nettsidene, er kjernemodellen, som jeg tidligere har blogget om.

Jeg har akkurat fått presentert to caser; Betaversjonen av Innovasjon Norge og Telenor Privat sine nettsider. Selve presentasjonen gjør seg best live eller på video (jeg skal legge link her til videoen fra casene når det lanseres), men noen konklusjoner har jeg gjort meg.

Jeg tror jeg skal være så tabloid som å si at konklusjonene er at alle vi som jobber med nettsider må snu helt om på måten man tenker på. Modellen begge casene hadde brukt for redesign og omstrukturering av nettsidene, er kjernemodellen, som jeg tidligere har blogget om.

Noen bastante punkter:

  • Vi må slutte å tenke menystruktur. De besøkende kommer ikke inn fra forsiden, og navigerer seg dit de skal. Da har vi gjort noe galt i forhold til søkemotoroptimalisering. Vi må lage en nettside som er bygget opp av de 3, 4, 5 sidene som er mest interessante, og passe på at de lar brukerne gjøre det de kommer der for å gjøre.
  • Slett, kutt og drep store deler av innholdet ditt! Telenor.no gikk fra 2500+ sider til 3-400. Vet vi hvilke kunder som kommer hvor og hvor de skal, kan vi droppe alt annet.
  • Alt innhold skal ha et mål for oss som avsender og løse en oppgave for de besøkende
  • Design skal ikke være et tema før langt uti prosessen! Det skal ikke lages et design først, som man fylle med innhold. Innhold seirer over design.

Last ned slides fra Telenor-presentasjonen

Last ned slides fra Innovasjon Norge-presentasjonen

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Én tanke om “Innholdsstrategi case: Innovasjon Norge og Telenor.no”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: