Workshop: Kjernemodellen

Netlife Research' kjernemodell

I går gjennomførte jeg, i samarbeid med Kjell-Morten Bratsberg Thorsen i Netlife Research, en workshop med Misjonsalliansen. En kjempeartig kunde jeg har jobbet med i snart ti år.

Misjonsalliansen har alltid vært dyktige til å produsere godt innhold, med bredde og med en ektehet som gjør stoffet troverdig og interessant. De har alltid hatt flinke skribenter i landene de arbeider i (tre land i Sør-Amerika, seks i Asia og ett i Afrika), og har klart å gi dem rom til å formidle stoffet på ulike måter; enten som en reportasje over ti sider i magasinet deres; Tsjili, via egne blogger, som en nettsak, som video eller som en tweet, rett og slett.

Nå er det nesten ti år siden jeg var med på å lansere nettsidene deres. Nettsider som har vært i konstant utvikling og endring, og som etterhvert har blitt ganske så komplekse. Dette, i kombinasjon med at de for fullt har kommet igang på YouTube, blogg, Facebook og Twitter, gjorde at det var på tide å ta ett skritt tilbake og se på helheten.

Dagens workshop skal selvsagt forbli mellom oss som var der, enn så lenge. Men teknikken vi brukte, som er Netlife Researchkjernemodell, kan jeg røpe. En modell der man glemmer forside, artikkelside og menystruktur, og heller konsentrerer seg om hvem som kommer til hvilken side, hva de skal finne der og hvor vi vil lede dem videre. En logisk arbeidsmåte … som man likevel ofte glemmer i en webprosess.
Veldig interessant, og veldig nyttig! Og resultatet kommer til å bli riktig så bra :-)

Les mer om kjernemodellen her

Les mer om Misjonsalliansen og prosjektene deres her

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

3 kommentarer om “Workshop: Kjernemodellen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: