Kom igang på twitter

Trinn 1: Registrer en konto

Gå til twitter.com, og registrer deg. Husk å huke vekk “Protect my tweets”.
Vær nøye med å beskrive hvem du er under “Bio”. Denne brukes for å raskt se hvem du er, og om du er interessant å følge.
Dette kan f.eks. være: “*stillingstittel* i *firmanavn*. Twitrer om *tema1*, *tema3* og *tema3*.”

Trinn 2: Skriv noen Twittermeldinger

I trinn 3 skal du få følgere. For at disse du skal følge skal ha noen tweets å ­vurdere før de avgjør å følge deg eller ikke, kan det lønne seg å ha begynt å skrive litt. Jeg regner med at du før du registrerer en twitterkonto har har lest innlegget mitt om selvbevissthet i sosiale medier, og dermed tenkt nøye gjennom hva du skal snakke om og med hvem … :-) Så da vet du jo godt hva du kan begynne å skrive og dele. Se trinn 4 for flere tips.

Trinn 3: Følg og få følgere

Du kan ikke selv velge hvem som skal følge deg. Men ved at du selv følger de du mener har interesse av å følge deg, får disse en melding om at du følger dem, og de kan igjen se om du er interessant å følge. Det er også en uskreven etikette på Twitter å følge de som følger deg – men mindre du anser det som veldig urelevant twitring.

For å finne interessante følgere kan vi begynne med å …
… Søke etter relevante søkeord, for ditt tema og følge de som snakker om det.
Bruk søkemotoren http://search.twitter.com/
NB! Du kan velge “Norwegian” under ­nedtrekksmenyen; “Show tweets written in:”. Denne er derimot ikke veldig god, men er verdt et forsøk.
… Følge følgere av andre profiler du anser som relevante for ditt tema.

I fremtiden, når kontoen blir hyppigere brukt, vil flere kunne finne Twitterprofilen din, og selv velge å følge denne, f.eks. ved at andre retweeter dine tweets (videresender dine innlegg) eller at du blir anbefalt eller omtalt av andre.
Twitrer du for/fra en organisasjon eller et firma bør Twitter også lenkes til fra egne nettsider, blogger, epostsignaturer, ­facebook, youtube, etc. Husk at du også kan vise Twittermeldingene direkte på f.eks. nettsider og blogger.

Trinn 4: Begynn å overvåke og twitre

Start hver morgen med søk i http://search.twitter.com/. Søk opp hva andre snakker om innenfor «temaet ditt», og svar dem/bli med i samtalen om det er naturlig.
Du kan også med fordel lage egne RSS-feeds av de viktigste søkeordene, så du slipper å søke manuelt. På applikasjoner til iPhone og andre mobiltelefoner kan du også enkelt lagre søk som sjekker hver gang du åpner applikasjonen.

Noen tekniske tips:
For å videresende andres tweets klikker man enten på “retweet”-knappen, ­eller ­kopierer meldingen, men legger til “RT @brukernavn” (altså brukernavnet på ­forfatteren av meldingen du videresender) først i meldingen.

Ønsker du å sende en personlig skjult melding til en person gjør du det ved skrive:
“d @brukernavn” før meldingen.

Nå er du igang …

Se en mer dyptgående Twitter-intro fra Elin Ørjasæter her:

Del 1

Del 2

Les en skriftlig Twitter-intro.

Vil du ha en mer konkret gjennomgang av hvordan du skal bruke sosiale medier, ta kontakt :-)

Forfatter: Johannes

Grunnlegger og daglig leder i Brainify, med 26 års erfaring som designer, konseptutvikler, prosjektleder, forretningutvikler og innholdsprodusent for kunder som Stortinget, Posten, Aker Solutions, Dagsavisen, Morgenbladet, Vårt Land, Redd Barna og Norad i tillegg til mange mindre bedrifter og frivillige organisasjoner.

Én tanke om “Kom igang på twitter”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: